Lehed

19.07.11

The Dark Knight Rises - esimene treiler, poster, Bane ja salapärane promo


Warner Bros. on päevavalgust nautima saatnud Christopher Nolani Batmani triloogia teadaolevalt viimaseks jääva filmi The Dark Knight Rises`i treileri. Ilmunud on ka poster, mille kurjakuulutavus lausa karjub rohkema järele. Seda sama ei saa aga treileri kohta öelda, sest loetuid minuteid kestev kogumik koosneb klippidest, mis pärinevad eelmisest kahest episoodist(Batman Begins ja The Dark Knight) ning päris treileri lõpus heidetakse pilk ka paarile värskele kaadrile tulevasest filmist. Muretsemiseks ei ole küll põhjust, sest teaser trailer ongi määratud uudishimulikke elevile ajama. Küsitav on aga posteri kujunduse pidev kasutamine. Muidu ma ei kurdaks millegi sellise üle, aga Nolan on siiamaani pea alati Batmani ja kasvõi Inceptioni treilereid salapärase auraga ümbritsenud ja seetõttu tahakski natukene nuriseda, kuigi põhjust tegelikult ei ole.

Nolan on Batmani saaga taastamisprotsessiga end suurepäraselt maksma pannud. Tegemist ikkagi ju möödunud ja kahtlemata ka järgnevate kümnendite ühe põnevaima lavastajaga. Batman Begins alustas realistliku, intelligentse ja samas ka hädavajaliku uut Batmani seeriaha ning sele järg The Dark Knight ületas enam-vähem kõik ootused, mida ühelt superkangelasefilmi staatusest eemaldunud ja uuenduslikku lähenemist pakkuvalt järjefilmilt oodata võis.

Kui esimene osa tegeles Batmani universumi olulise figuuri Ra`s al Ghuliga ja The Dark Knight taaselustas Heath Ledgeri unustamatu rollisooritusega Jocker`i e. Jokkeri kui fanaatilise, ettearvamatu ja psühhopaatse anarhistina, siis The Dark Knight Rises toob mängu massiivse monstrum Bane`i ja Catwoman`i e. Kassnaise. Bane`ina astub üles Tom Hardy, kes siinmail on kindlasti tuttav Nolani ulmefilmist Inception ja Nicolas Winding Refn`i skisofreenilisest eluloodraamast Bronson. Kassnaise rollis on aga Anne Hathaway, keda on raske Kassnaisena ette kujutada, aga kui Nolan suutis Heath Ledger`ist iga viimasegi kui pingutuse välja pigistada, siis ehk teeb ta ka Hathaway`ga imet. Tahaks vähemalt loota. Marion Cottillard ja Joseph Gordon-Lewitt on samuti Christian Bale`i, Morgan Freeman`i ja Gary Oldaman`i kõrval figureerimas.

Tom Hardy
Tundub, et The Dark Knight Rises`i peamine antagonist on Bane, kuigi kogu tausta pole võimalik hetkel oletada, aga nii palju on treilerist ja posterist aru saada, et Bane`i tulek on vahest isegi suurim oht, millega Gotham ja Batman on rinda pistnud. Kassnaise olulisust ei oska hetkel kommenteerida, sest lihtsalt puudub informatsioon, mille najal omi teooriaid luua. Posteri ja treileri kõrval on leitavad ka paar häguse mõttega klippi, mida ühendab võõrkeelne skandeerimine. Hetkel ei saa täie tõsidusega väita, et kas need klipid ka päriselt Warner Bros.-i või üldse TDKR-iga seostuvad, aga just sedamoodi paistab olevat. Skandeerimise puhul on tegu ilmselt hispaania keelega ning korratakse "Bane, Bane, mattalo, mattalo!" ehk "Bane, Bane, kill, kill!", kuigi see pole just raudkindel tõlgendus, aga vähemalt nii on agaramad veebisaidid püüdnud sellest aru saada. Kõlab see ju ka värske treileri lõpusekunditelgi. Kahjuks on need mõistatuslikud klipid internetiavarustest kadunud ja usun, et enam neid kuskilt ei leia ka, kuigi skandeerimine pärineb The Dark Knight Risesi koduleheküljelt, nii et selle autentsuses kahtlema ei pea. Tom Hardy Bane`ist on ilmunud ka teda kujutav foto, millelt on tunda Bane`i hävitusliku jõudu ja ka näha talle iseloomulikku maski. Iseasi, kas ka kogu Bane`i ümbritsev taustalugu ka filmi kaasatakse. Kindlasti tasub lähemalt tutvuda Bane`i karakteri traagilisest minevikust, olevikust ja tulevikust.

Bane

Ootusärevus ei saakski enam suurem olla. Põhjust on ju ometigi küllaga. Seniks aga nautige värsket, aga väga lühikest treilerit ja ootame järgmisi uudiseid Batmani lainelt.

Treiler:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar