Lehed

20.07.11

The Amazing Spider-Man - Mark Webb`i Spidey sai treileri


2012. aasta juuli alguses kinodesse jõudva Spider-Mani uusversioonile ilmus lõpuks ka treiler, mis püüab filmi maha müüa kui tumedat, realistlikku ja kardinaalselt erineva lähenemisega Ämblikmeest kui seda tegi vanameister Sam Raimi. Uusversiooni lavastajatoolis istub romantilise komöödia (500) Days of Summer`i režissöör. Alternatiivse Peter Parkerina näeme David Fincheri The Social Network`is ja Mark Romaneki Never Let Me Go`s suurepärase etteaste andnud Andrew Garfieldi. Parkeri silmarõõmuks on Emma Stone`i Gwen Stacy ning oletatavaks antagonistiks on Rhys Ifansi Dr. Curt Connors, kes on ei keegi muu kui ohtlikuks roheliseks sisalikuks moonduv teadlane. See ei ole spoiler, kui see on juba ammuilma teada tõde. Irrfan Khan, kes on tuttav vahest sellistest filmidest nagu Slumdog Millionaire ja A Mighty Heart, on Van Atteri rollis. Van Atter on taas üks Spidey vaenlastest, keda nimetatakse Proto-Gobliniks. Parkeri onuna astub üles vana hea Martin Sheen ja tädina Sally Field. Karismaatiline Denis Leary on ka oma tee Ämblikmeheni üles leidnud ja tema astub Gwen Stacy isa rolli.
The Amazing Spider-Man on uus katse puhuda elu sisse superkangelasele, mis mandus totaalselt, kui ilmus Sam Raimi Spider-Man 3. See film võis küll olla täielik möödalask, aga väga raske on harjuda mõttega, et juba asutakse uut filmi looma ja veel filmi, mis peaks pea igas mõttes erinema Sam Raimi loodust. Mark Webb on Spidey viinud algusaegadesse, kui Parker`il olid võrgu laskmiseks veel vastavad aparaadid. Webb`i sõnul on lugu viidud senisest veel rohkem reaalsuse poole. Parker tuuakse taas mängu kui kurnatud outsider, kes kannatab koolikaaslase rünnakute all, mõlgutab muremõtteid seoses oma kadunud vanematega ja püüab samal ajal leida ka iseennast. See on küll tore, aga selline lähenemine lõhnab tugeval romantilist laadi teismelise avastusretke järele. Webb`i (500) of Summer on tegelikult andekas nii huumori kui ka tegelaste poolest ning seetõttu ei usugi, et Webb tahakski jätkata teismelistele suunatud hetketrendi ehk midagi Twilight`i sarnast. Webb on samuti suur praktiliste efektide fänn ja mitmel saidil antud intervjuudes on ta rõhutanud praktilisuse ja realistlikkuse suurt osakaalu filmis. Ehk tõesti õnnestub Mark Webb`il pakkuda vähem Raimit ehk rohkem tumedamates toonides realismi taotlevat Ämblikmeest, sest kui nüüd päris aus olla, siis Sam Raimi Spider-Man oli tõesti liiga koomiksilik ja iga osaga aina kaugenes reaaalsusest.

Põhjaliku intervjuu Webb`iga leiab näiteks Los Angeles Times`ist.

Mis treilerisse puutub, siis suhte-ja karakterdraamat püütakse pea igas kaadris peale suruda, aga alles viimastel sekunditel juhtub midagi erakordset.

Treiler:

1 kommentaar: