Lehed

25.02.11

Final Solution - natsid Taani slasheris


Final Solutioni nime all peaks kunagi ilmuma (kodulehekülje järgi pidi film linastuma eelmisel aastal) Taani slasherõudukas, mis sisututvustuse järgi ei tundugi olevat päris tavaline hack and slash tüüpi õudusfilm.
Teise maailmasõja ajal aitasid kohalikud Taani kalurid juutidel põgeneda neutraalsesse Rootsi. Reis Rootsi ei olnud odav ning nii nõudis pääsemine oma ohvreid ka Landau perekonnalt. Nimelt pidid nad oma noorima tütre maha jätma. Emma jäi Rootsi ema sõbra juurde ootama aega, mil temagi saaks lahkuda ja pere üles otsida. Natsid kasutasid kalamehi ära, et viia põgenevad juudid Rootsi metsasügavustes asuvatesse koonduslaagritesse. Nii kadus ka ühel seesugusel reisil Rootsi terve Emma perekond. Jälgides natsivõimu langemist ja Euroopas toimunud võimuvahetusi, otsustab Emma pärast ema sõbra surma uurida välja, mis tegelikult juhtus tema perekonnaga. Seda tehes avastab Emma aga kirjeldamatu õuduse või siis but what she and her friends found was evil beyond their wildest imagination.
Kui tutvuda koduleheküljega, siis on seal kiri režissöörilt, kes ütleb otse välja, et tegu on otsekohese slasheriga. Juurde lisab ta veel, et film on saanud mõjutusi ameerika ja prantsuse õudusžanrist, mistõttu tekkis mul kohe ettekujutus filmis, mis on segu ükskõik millisest USA slasherist ja prantsuse uue laine horrorist. Huvitav kompott, aga kas see ka tööle hakkab? Küsitav, kuid peab ära ootama ja kaema seda imelooma oma silmaga. Pealkirja suhtes ei maksa oma ootusi tõsta, sest pealkirjaks valiti "Final Solution" ainult huvi tekitamise ja paljudele juba tuttava sõnapaari tõttu, kuigi võin juba arvata, et kui peretütar läheb pärast kõiki neid aastaid asja uurima, siis leiab ta sealt koonduslaagri, kus tegutseb siiani sõja lõppemist eitav nats, kes on ühe võimaluse järgi kuulsa nimega või siis on lihtsalt tegu hullunud natsiga. Igaljuhul tundub projekt huvitav. Koduleheküljel olev trailer on ei ütle küll midagi uut, aga siiski tasuks oodata taanlaste verist õudusfilmi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar