Lehed

13.02.11

The Yellow Sea - The Chaseri lavastaja uusim tükk tulekul

2008. aasta vahest üks suurimaid üllatajaid oli Hong-jin Na debüütfilm The Chaser(Chugyeogja). Thriller, milles astusid üles armutu sarimõrtsukas ja endine politseninik, et maha pidada kiire kassi ja hiire mäng Lõuna-Korea inimlikkuse ja ebainimlikkuse õrnal piiril tegutsevate thrillerite stiilis. Julgen väita, et The Chaser on Joon-ho Bong`i 2003. aasta mõrvamüsteeriumi Memories of Murder`i väärikas järeltulija. Filmis astuvad üles Yoon-seok Kim ja Jeong-woo Ha, kes on peaosas ka Na uusimas filmis The Yellow Sea(Hwang hae). The Chaser tõmbas lati kõrgele, pakkudes nüansirikast ja kohati ebaausalt brutaalset lugu oma jälitajatest alati üks samm ees asuvast sarimõrtsukast.



The Yellow Sea sündmustik leiab aset Hiina-Venemaa-Põhja-Korea piirilinnas, kus pisisuli võtab võlgade katteks vastu riskantse tööotsa. Selleks reisib ta Lõuna-Koreasse, et tappa lubatud sihtmärk, kuid tema teekond eesmärgi täitmiseks on ootamatult riskantne ja eluohtlik.

Poster ja trailer pakuvad igal juhul üha enam suurenevat kihku film oma silme ette seada. The Yellow Sea linastus oma kodumaal eelmise aasta viimasel kuul.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar