Lehed

13.02.11

Chan-wook Park`i uusimad projektid - iPhone`st inglise keelse debüüdini



















Kultusliku Lõuna-Korea Kättemaksu triloogia(e. Vengeance trilogy) ja mitmete teiste nimekate linateoste mainekas, aga vägivallahõnguline lavastaja Chan-wook Park on tegutsema asunud lausa mitmel rindel. Park`i viimaseks teoseks on jäänud Thirst(Bakjwi), kus peaosas säras vahest kõige tuntum korealane Kang-ho Song. Koos saadi hakkama omapärase vampiirilooga, milles on tunda nii Park`ile kui lavastajale omast tuttavat laadi kui ka talle just mitte väga iseloomulikke külgi, mille tõttu ei loeta Thrist`i Park`i paremikku sekka. Lõuna-ja Põhja-Korea pingeid lahkav J.S.A ja Kättemaksu triloogia(Sympathy for Mr. Vengeance, Oldboy ja Sympathy for Lady Vengeance) iseloomustavad Lõuna-Korea ühte huvitavamat režissööri vahest kõige põhjalikumalt.

Hetkel on Park`il käsil nii iPhone`iga filmitud lühifilm kui ka lavastaja esimene samm inglise keelsesse turgu, mis ei tähenda ei midagi muud, kui ainult seda, et Park on otsustanud vändata filmi maailma kõige populaarsemas keeles. Nii imelik kui see ka pole, aga erinevate allikate andmetel lavastab Park filmi nimega Stoker, mille stsenaariumi kirjutas Wentworth Miller, kes on isegi Lõuna-Koreas tänu Prison Break`ile edu ja kuulsust nautinud.
Väga vara on veel midagi otsustavat öelda, aga võib päris julgelt loota, et Park`i suguse kahepalgeline ja mitmetimõistetav filmikeel ei kao isegi inglise keelsena mitte kuhugi. Hetkel on ringluses mitmet sorti kuulujutte ja kinnitamata teated tulevase filmi näitlejate valikust, aga igal juhul on pinnale ujunud sellised nimed:
Mia Wasikowska, kes on tuntust kogunud Tim Burtoni Alice in Wonderland`i ja Oscari soosikust humoorika draamaga The Kids Are All Right ja kelle osalus on nüüdseks juba kinnitatud.
Veel läbirääkimise faasis tegutsevad nii Colin Firth ja Nicole Kidman. Ka sellised nimed nagu Carey Mulligan ja Jodie Foster olid vahepeale luubi alla võetud, aga vähemalt kõige värskemate teadete põhjal on just Kidman ja Firth soosivas asendis, et jõuda Parki inglise keelsesse debüüti.
Aga kuna filmimist alustatakse selle aasta varakevadel, siis võib julgelt ennustada, et näitlejad on valitud ja iga hetk on õiged nimed ka meile teatavaks tehtud. Senimaani võib ainult mõelda kui väga on selline samm Park`ile vajalik ja milline film sünnib Park`i ja Milleri stsenaariumi põhjal.

Filmi sisu kohta on ainult paar nappi lauset:
Noore naise ellu astub taas tema tema kadunud onu, kui naise isa saladuslikul kombel sureb.


"Night Fishing"

Tulles tagasi iPhone`i filmi juurde, siis infot jagub ainult nii palju, et 33 minutit pikk lühifilm kannab pealkirja Night Fishing(Pa-ran-man-jang) ja on lavastaja kodumaal juba linastunud. Seega võib loota, et Park`i uusim film leiab tee ka ülejäänud maailma publiku ette. Seekord on aga mõned harjumuspärased detailid muutunud. Filmi kaaslavastajaks on Chan-kyong Park, kelle jaoks on Night Fishing omamoodi debüütfilm. Mõlemad Park`id kirjutasid filmile ka stsenaariumi. Nüüd jääb ainult loota, et filmi on võimalik lähemas tulevikus ka meil näha. Sisust on teada nii palju, et kalale läinud mees arvab, et ta on oma naise tapnud.

Siin on ka teaser trailer ja siit leiate ka väikese making of`i

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar