Lehed

12.05.12

The Gangster Squad - when zombies and comedy disappears, only gangsters remain


Tulemas on Ruben Fleischeri ("Zombieland", "30 Minutes or Less") uus film "The Gangster Squad", kus peaosades kõikide lemmik Ryan Gosling (Clooney "The Ides of March", Refni "Drive", "Crazy Stupid Love" ja tulevane Refni "Only God Forgives"), temaga "Crazy Stupid Loves" kaasa mänginud Emma Stone ("The Amazing Spider Mani" Gwen Stacy), Sean Penn (viimati Paolo Sorrentino "This Must Be the Place" ja Malicku "The Tree of Life") ning Josh Brolin, kellel on hea aasta - "Men in Black 3" ja tulevane Spike Lee "OLDBOY".
Näitlejaskonnale lisab väärtust alati omapärane Giovanni Ribisi (halvem näide "Avatar", paremad näited "Flight of the Phoenix" ja "Gone in Sixty Seconds" ja ka "Saving Private Ryan") ja ka The Killingu staar Mireille Enos, keda saab varsti näha ka Marc Fosteri World War Z nimelises zombie-apokalüpsist kujutavas filmis. Samuti näitavad oma nägu väärikalt vananevad väärika karjääriga Robert Patrick ("Terminator 2: Judgement Day" ja "The X-Files") ning Nick Nolte ("Warrior")


"The Gangster Squad" põhineb LA Times`is 1940-ndatel ilmunud artiklite kogumikul "Tales from the Gangster Squad", mille on koostanud Paul Lieberman. Artiklid pajatavad LAPD üritusest maha võtta "Juudi maffia" juht Meyer Harris "Mickey" Cohen. Ruben Fleischeri jaoks on tegu esimese filmiga, mis pole komöödia nagu olid seda "Zombieland" ja "30 Minutes or Less".
Krimifilm 40-ndate gängsteritest ja nendega võitlevatest seadusemeestest pole kergete killast, aga õnnestumisel korral saab komöödiatega leiba teeninu kohe kindlasti palju tõsisema märgi külge.
Meyer Harris "Mickey" Cohen või siis lihtsalt Mickey Cohen on kinoekraanidel tuntud ajalooline kuju.
Näiteks kehastas teda Harvey Keitel filmis "Bugsy". Tegemist on 1991. aasta Barry Levinsoni ("Homicide: Life on the Streets", "Oz") filmiga, mis kandideeris 10 Oscarile, kuid võitis kaks kunstnikutöö ja kostüümide eest, aga siiski kandideeris ka Keitel Mickey Coheni rolli eest parima meeskõrvalosa Oscarile. Oscarivõitjast ("Milk", "Mystic River") Sean Penni jaoks ei tohiks olla eriline ülesanne üle sulada kurikuulsa gängsteri rolli ja äsja ilmunud trailer paistab tema võimekust roll välja mängida vägagi toetavat.


Keitel pole aga ainuke Mickey Cohenit eelnevalt kehastanud näitleja. Curtis Hansoni seni edukaimas ja hinnatuimas (RT 99%) filmis L.A. Confidential kehastas Cohenit Paul Guilfoyle, kes on hetkel rohkem tuntud kui kapten Jim Brass algupärasest CSI telesarjast. Kui L.A. Noire nimeline mäng ja seal Cohenit kehastanud Patrick Fischler välja jätta, siis olemegi otsaga tagasi jõudnud Sean Penni juurde.


Ryan Gosling on taas tööhoos. Eelmisel aastal linastus tal 3 filmi ("Drive", "The Ides of March" ja "Crazy Stupid Love"), nüüd aga tundub, et jälle 3 ("The Gangster Squad", "The Place Beyond the Pines" ja "Only God Forgives"). 2012 paistab jälle olevat Goslingu aasta.
Paar kuud enne "The Gangster Squadi" linastub aga John Hillcoati "Lawless". Need kaks filmi on sisuliselt üsna sarnased, kuigi viimane leiab aset umbes 10 või rohkem aastat varem, aga mõlemad on omal viisil gängsteritest. Erinevus tuleneb aga režissööridest, sest John Hillcoat on teatavasti säranud juba varem filmidega "The Proposition" ja "The Road". Kui nüüd võrrelda, siis minu kaalukauss langeb Hillcoati poole, kuid "The Gangster Squadi" trailer lubab siiski väga palju. "Lawless" linastub augustis, kuid esilinastus toimub Cannesi filmifestivalil. Jällegi langeb kaalukauss Hillcoati poole.


"The Gangster Squadi" operaatoriks on Dion Beebe, kelle tööd oleme kogenud kindlasti sellistes filmides nagu suureks flopiks kujunenud Martin Cambpelli "Green Lantern", Michael Manni HD handycam "Miami Vice" ja "Collateral" ning uue "Total Recalli" ühe stsenaristi Kurt Wimmeri teine film "Equilibrium".
Stsenaristiks on Will Beal, kes on oma karjääri jooksul kirjutanud ainult paar episoodi Nathan Fillioni eduka sarja CASTLE jaoks. Samuti on ta kirja pandud kui "Lethal Weapon 5" stsenarist. Viimasest Surmarelvast on möödas 14 aastat. Režissööri kirjas pole, aga Shane Black on tagasi ehk siis kõikide Surmarelvade juures tegelased kirjutanud stsenarist ja samuti "Kiss Kiss Bang Bangi" režissöör.


Nüüd on Black määratud vastutama Iron Man 3 eest ning tulevikus ilmub tema käe alt ka Jaapani kuulsal mangal põhinev Death Note, millest valmis ka animesari. Varem on tehtud juba 3 Death Note`i filmi. Filmimuusika eest võtab au enda peale ei keegi muu kui Carter Burwell ehk siis Coen`ite "True Grit", "Burn After Reading", "No Country for Old Men" ja "A Serious Man".
Fleischeri krimifilm peaks linastuma 19. oktoobril.

Minu 3 aasta tagune arvustus "Zombielandist".
Arvustused filmidele "No Country for Old Men" ja "A Serious Man".


3 kommentaari:

  1. Panduan Cara Memenangkan Game Online Pada Pola'a, Ingin Tahu Dengan Ketentuan Dan Syarat'a Cukup Anda Klik Di >> ayam sabung filipina Ingin tahu dengan detail, Anda Dapat Pendaftaran Di Bolavita BBM: D1A1E6DF/ Wa: 081377055002/ Line: cs_bolavita

    VastaKustuta