Lehed

01.08.11

The Last Airbender: Legend of Korra - Avatar naaseb!


2005. aastal alanud ja 2008. aasta suvel oma võiduka finaalini jõudnud animaseriaalile Avatar: The Last Airbender on lõpuks meisterdatud ka järjelugu, mis esilinastub alles 2012. aasta jooksul. Avatar: The Last Airbender`i peategelaseks oli viimane õhutaltsutaja Aang, kes pärast 100 aasta pikkust sõjaperioodi tuletaltsutajate rassiga rahu taastama hakkas. Tema abilisteks oli veetaltsutaja Katara ja tema sõdalasest vend Sokka, pime maataltsutaja Toph, lendav piison Appa ja lendleemur Momo. Läbi kolme hooaja tutvustati mitmekesise kolmiku katsumuste abil kogu taltsutajate maailma, võimuvahekorda ja tuletaltsutajate rassi hävitavat anastajalikku jõudu, mille peatamiseks on ainult üks võimalus - Avatar Aang. Sarja lõid ja produtseerisid Bryan Konietzko ja Michael Dante DiMartino, kes võtsid maailma, selle rahvaste ja tegelaste loomisel malli Aasia kultuurist ja taltsutajate võitlustehnika moodustati eelkõige just hiina võitluskunstist. Tulemuseks oli 61 episoodi peenelt mõtestatud võitlust sõja ja türannia vastu, mida ilmestasid humoorikad, põnevad ja pidevalt arenevad karakterid, tõsiseltvõetav ja pingeline lugu, erinevate rasside paeluvad eripärad, Avatari maailma eri nurkade tundmaõppimine ja taltsutajate võitlustehnikate demonstreerimine.

Konietzko ja DiMartino vastutavad ka A:TLA-ri spin-off seeria eest. The Last Airbender: Legend of Korra leiab aset umbes 70 aastat pärast Aangi, Sokka ja Katara võitlust tuletaltsutajate julma rünnakuga. Peategelaseks on noor ja hakkaja veetaltsutaja Korra, kes on Aang`i järel järgmine Avatar. Korra on pärit lõuna veehõimust ja juba taltsutanud tule, maa ja vee. Peamiseks eemärgiks ongi lõpetada õpingud õhu taltsutamises.

Korra

Mako ja Bolin
Korral on ka truu kaaslane, kelleks on seekord polaarkoerkaru Naga. Korra, kelle kaaslateks on tuletaltsutajast Mako ja maataltsutaja Bolin, satub otse steampunk stiilis suurlinnas toimuvate kurjakuulutavate sündmuste keskele.
Amon

Lugu keskendub rahvaste linnas United Republic`us pead tõstva antitaltsutajate liikumisele The Equalists ja nende salapärasele juhile Amonile. United Republic`u võimuorganiks on metallitaltsutajad, mille juhiks on esimesena metalli kontrollinud maataltsutaja Tophi tütar. UR`us on populaarseks spordialaks Pro-Bending, milles kolm taltsutajate rühma üksteisega mõõtu võtavad. Kuuldavasti näeb uues seerias ka tuttavaid nägusid nagu Zuko, Toph, Aang ja kes teab, keda kõike veel kohata võib. Korra mentoriks on Avatar Aangi poeg Tenzin, kes omab tulevases seerias suurt rolli.

Metalbender/metallitaltsutajad - United Republic`u võimuorgan

Pro-Bending

Rõõm on kuulda, et pärast A:TLA-ri edu ei jätkanud Konietzko ja DiMartino samasuguse struktuuriga, vaid asendasid endise kolmiku täiesti erinevate tegelastega, andsid uuele Avatarile värske kannapöörde ja asetasid endise kolmiku maailmarände steampung-iliku suurlinnaga. Tuleb ainult loota, et esialgsele sarjale iseloomulikud meeldiv huumor, tugev tegelaste arendus, põnev lugu ja tempokas stsenaarium on jätkuvalt endisel või isegi kõrgemal tasemel.


Naga ja Korra

Senine näitlejavalik Legend of Korrale:
Janet Varney as Korra
Kiernan Shipka as Jinora
Daniel Dae Kim as Hiroshi Sato
David Faustino as Mako
Seychelle Gabriel as Asami
Lance Henriksen as Lieutenant
P.J. Byrne as Bolin
JK Simmons as Tenzin

Muljetavaldav, eks ole?

Legend of Korrale ilmus tänu tänavusele Comic-Con`ile ka lühikesevõitu treiler, mis The Last Airbenderi austajatele peaks ütlema rohkem kui tuhat sõna.

Treiler:


Uudistada saab ka Legend of Korra Comic-Con`i paneeli:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar