Lehed

13.08.11

Anomaly - Horror Tšernobolis

Mis oleks veel parem filmimaterjal kui Tšernobol? Fantaasia üleküllusega võib minna hulluks või mis veel hullem, võib lihtsalt üle mõelda ja unustada, et vahel on reaalsuse ja fantaasia äärealadel tantsisklev mõte parem kui hiiglaslikud lendavad olendid või tühermaal ringi püherdavad hiigelsipelgad, mis on sama suured kui stepikilpkonnad ja mis võivad inimese ühe hoobiga pooleks hammustada. Strugatskite Roadside Picnic, Tarkovski Stalker, kolmeosaline auhinnatud mäng ja nende lugematud mõjutused nii raamatutes, filmides kui ka telesarjades on vaid üks osa, teine osa on aga kartus tuumasõja ja Tšernoboli mõjude senitundmatu jõu ees. Samamoodi on tehtud ka lugematud lühifilme ja dokumentaale vägagi reaalsest ohust, mida toob kaasa kiiritus ja pime hirm tundmatu ees. Käesolev lühifilm on veel järeltootmises, mille arengut on võimalik jälgida ametlikus blogis. Sisu on üsna lihtne, aga kuna lihtsuses peitub võlu, siis on vähemalt minu jaoks tegemist väga põneva projektiga. Postapokalüptilised või siis sarnase teemaga mängivad filmid on alati teretulnud.
4 noorukit võtavad kaamerad kaasa ja lähevad uurima Tšernoboli ümbrust. Algul tahetakse uurida lihtsalt kiirituse mõjul muutunud taimestikku ja loomastikku, kuid hiljem kerkib noorte seas mõte minna keelatud tsooni. Tsooni ääres on aga valvepostid ja valvurid ei lase kedagi läbi ja keegi neist ei tohi öelda miks. See ainult tõstab noorte huvi seal toimuvat uurida ja dokumenteerida, mistõttu sisenetakse ikkagi tsooni. Sisenedes tsooni ei teadnud noored, mida võivad eest leida, kuid see, mida nad leidsid ei olnud ainult tavapärasest suuremad seened ja sipelgad, vaid midagi palju kohutavamat. Midagi nii kohutavat, et seda on hoitud aastakümneid saladuskatte all.




2 kommentaari:

  1. Nu mai tea...ei tahaks kuidagi nõustuda, et Strugatskite raamat "Väljasõit rohelusse" on mingilgi moel seotud tuumasõja või selle kartusega.
    Veel vähem saab ta seotud olla Tšjernobõliga, kuna selleni oli veel aega.

    VastaKustuta
  2. Pigem võtsin Stalkerit, selle algmaterjali ja sellest ilmunud mänge osana temaatikast, mida lühikas võib kajastada või mida on paljud juba teinud.

    VastaKustuta