Lehed

08.04.11

Tarsem Singh`i Immortals

Eelmisel aastal kriitikutelt ja kinokülastajatelt kõvasti peksa saanud Clash of the Titans`ile aretatakse hetkel järge. Sam Worthington taas peaosas ja ühes intervjuus ta isegi lubas, et teise osa tase tuleb märgatavalt kõrgem. Ei oska selle kohta eriti midagi kosta, sest mis taset siin ikka taga ajada, kui juba esimene osagi enne linastust tekkinud eelarvamusi ümber lükata ei suutnud. Lihtsa ja laheda seiklusfilmina töötab 1981. aasta uustöötlus niikuinii üsna hästi. Vaatad ja kirud palju tahad, aga lõppude lõpuks saab ikka pilk peale visatud.
Filmide The Cell`i ja The Fall`i visionary director Tarsem Singh pakub aga oma versiooni Kreeka mütoloogiast. Käesoleva aasta eelviimasel kuul peakski talvist päevavalgust nägema Singh`i lavastatud ja üllatuslikult moel kahe kreeklase kirjutatud stsenaariumi põhjal valminud Immortals. Film toob taas esile kangelase Theseuse, Minotauruse ja samuti ka igihalja titaanide heitluse. Plakatitel ilutsev kirjakene "From the producers of 300" ei tekita minus ülemäära rõõmu, sest ausalt öeldes ei tahaks ma mitte mingi hinna eest näha taaskord midagi sellist nagu 300. Zack Snyderi võime midagi nii kirevat filmiks vormida on kahtlemata imetlusväärne, aga usun, et enamik meist eelistab vaadata rohkem praktilisi ja füüsikat armastavaid mütoloogial põhinevaid ja eepiliste mõõtmetega spektaakleid. Kui arvestada Tarsem Singh`i stiili ja üldsegi tema eelmisi filme, siis järeldus arvutikeskkonna liigkasutamise osas on pigem positiivne neile, kes just nimelt hindavad praktilisi maailma loomise vahendeid. Filmile peaks see või järgmine kuu ka trailer ilmuma. Eks siis saabub tõde, missuguse katsetusega Singh seekord hakkama on saanud.

Head meelt tekitab ka filmi valitud näitlejad. Theseusena astub üles Henry Cavill, tema rännukaaslasena Freida Pinto, Kuningas Hyperionina Mickey Rourke ja maise Zeusina John Hurt.
Lugu on aga järgmine:
Türannist kuningas Hyperion on inimkonnale sõja kuulutanud ja et saavutada ülim kontroll asub Hyperion omaenda kätega vormitud verejanulise armeega Kreekat rüüstama, et leida jumalik relv, mis annab selle omanikule võimaluse uinunud titaanid enda tahte alla allutada ja inimkond koos jumalatega alistada. Viimases hädas valib Zeus lihtsa mehe Theseuse, et alistada kuningas ja tema koletu armee.

4 kommentaari:

  1. Suhtun sitast saia tegemisse eelarvamusega.

    VastaKustuta
  2. Täiesti mõistlik, sest Singh võib ju väga huvitav lavastajavalik olla, aga pahatihti on lihtlabane sisu kogu protsessi lihtsaim lahendus. Kahjuks.
    Mickey Rourke on see-eest aga igati teretulnud eriti veeö verejanulise türannina:D

    VastaKustuta