Lehed

03.05.11

Tarsem Singh ja Immortals - esimene trailer ja eelarvamused

The Cell`i ja The Fall`i lavastanud Tarsem Singhi seni suurimast projektist kirjutasin mõni aeg tagasi eelmisel kuul ja avaldasin lootust, et ehk siis Singh suudab oma äranägemise järgi pakkuda Kreeka mütoloogia põhjal valminud fimide hulka väheke originaalsust ja erilisust. Esimene trailer meenutab aga rohkem Zack Snyderi täies mahus arvutimaagia abil loodud kolmesaja Sparta sõdalase võitlust Pärsia vägede vastu 2006. aasta innovaatilist ajaloolise põhjaga koomiksifilmi 300. Iseasi, kas 300-ga võrdlemist võtta rohkem negatiivse kui positiivse tooniga, aga igal juhul on Singhi nägemusel oht sattuda 300 varju. Singhi varasemale loomingule pilku heites säilub siiski tugev lootus, et titaanist kuninga Hyperioni sõda inimkonna vastu pole pelgalt visuaalse ilu, vaid samuti ka praktiliste vahendite, piisavalt tugeva stsenaariumi ja näitlejatöödega tõsiseltvõetav vaatemäng. Trailer seda ootust tingimata ei täida, aga samas köidavad tähelepanu mitmed kaadrid, mis justkui tahaksid anda varajast tõestust, et ootusärevuseks on põhjust küll ja küll. Vaikselt lootust hellitades novembrikuuni.

2 kommentaari:

  1. Seda trailerit vaadates on mul paha tunne, et sellest tuleb pigem produtsentide film kui Singh'i enda film. Tundubki, et Singh'i kasutatakse ainult selleks, et see 300'lik epic action veelgi cool'imaks muuta.

    VastaKustuta
  2. Singh`i nime pärast see huvipisik külge hakkabki.

    Singh`i ära kasutades publiku huvi laiendada, kõrgendada? Arvatavasti ja seda paistab toetavat seesamune vaene trailer, mis oma dgilainete ja tohutute armeedega meenutab nii Troy`d kui 300 ehk suurte rahadega blockbusterit, aga mitte Singhi`i.

    See traileri algus Rourke`i tekstiga tekitab küll mingi värina, aga kõik edasine on kuidagi slow-mo ja style over substance jne, jne.

    Tahaks loota, aga ilmaasjata ei raatsi ka erutuda. Enne traileri tulekut oli minus veel paras ports ärevust, aga see kipub nüüd üldse ära kaduda.

    VastaKustuta