Lehed

25.05.11

Looper - Rian Johnson ja ajamõrvad

Rian Johnson on üks omamoodi tüüp. Hea huumorimeel, normaalne suhtumine ja üldsegi iseloomustab teda kuidagi mõnus lihtne olemine. Igaüks, kes on Slashfilm.com`i Filmcasti kuulanud teab nii mõndagi Slashfilmi toimetajate ja Johnsoni headest suhetest. Nii mõnigi kord sai nende vestlust kuulates mõnusalt kaua pihku itsitada.

Rian Johnsoni esimene film Brick on meisterlik mõrvalugu, millesse on kaasatud riukalikud tegelased, igaüks täiesti omamoodi karakter. Brick on kiirelt arenev, põnev ja mitmekihiline detektiivilugu, kus peaosas Joseph Gordon-Lewitt, kes viimastel aastatel on saavutanud uskumatu edu. Alates Christopher Nolan`i Inception`ist ja (500) Days of Summer`ist kuni G.I. Joe: The Rise of Cobra`ni välja. Rian Johnsoni teine film The Brothers Bloom oli hoopis teisest mastist film kui Brick, aga taaskord oli ühiseks jooneks veenvalt väljaarendatud karakterid ja tugev näitlejaansambel eesotsas Adrien Brody, Mark Ruffalo, Rachel Weisz`i ja Rinko Kikuchiga. The Brothers Bloom on nagu osav petuskeem, mis üllatab pea iga järgmise sammuga, mida tegelased ette võtavad. Nii Brick`i kui ka The Brothers Bloomi stsenaristiks oli ei keegi muu kui Johnson ise. See annab koheselt mõista, et mõlemas suunas andekas ja end väga hästi vaoshoidev veel üsnagi noor režissöör suudab äkki pärast kahte tugevat filmi millegi veelgi suuremaga üllatada.Juba mõnda aega on Rian Johnsonil valmimas tema enda sulest pärit ulmefilm Looper, kus peaosas taaskord Joseph Gordon-Lewitt ja vanameister Bruce Willis. Samuti leiab filmi näitlejavaliku hulgast ka Emily Blunt, Garret Dillahunt, Jeff Daniels, Paul Dano, Qing Xu ja Piper Perabo. Muljetavaldav näitlejaansambel nagu Johnsoni filmide puhul ikka. Suurim üllataja on pigem sisuline külg. Looper`i sündmused leiavad aset lähitulevikus, kus ajas reisimine on juba ammu leiutatud. Organiseeritud kuritegevus kasutab minevikurändeid oma ohvrite jälgede eemaldamiseks. Lihtsalt minnakse minevikku, lüüakse mees maha ja rännatakse tagasi olevikku nagu poleks midagi juhtunud. Peategelast kehastab Joseph Gordon-Lewitt ja tema veelgi kaugemast tulevikust pärit vanemat versiooni Bruce Willis. Nii et meil on siis Lewitt ja Willis ühes filmis. Üks noor ennast korduvalt tõestanud hakkaja näitleja ja teine legendi seisuses staar, kelle hing on tõesti visa, mis visa.

Pole vist olemas paremat kooslust ühe filmi tarbeks. Filmimist alustati alles selle aasta alguses, järelikult võib filmi linastumiskuupäev mahtuda 2012. aasta kevadesse, kui sedagi. Praeguse seisuga on avalikuse ette ilmunud ainult üks pilt Bruce Willise tegelasega, kuigi see ei ütle filmi mastaabi kohta mitte midagi, on ikkagi tervitav näha, et Looper on täies hoos ja varsti meie silme ees.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar