Lehed

24.05.11

Take Shelter - sajandi tormi eelõhtu Michael Shannoniga.

Sam Mendesi Revolutionary Road`is ja Martin Scorsese produtseeritud Boardwalk Empire`is säranud Michael Shannon astub apokalüptlise maiguga draamas pereisa rolli, kes näeb ainukesena oma kogukonnas jõudu koguva ja taevast varjava tormi eelmängu. Tema kuuleb ja näeb tormi jõudu samal ajal kui keegi teine seda teha ei suuda. Ta hakkab ehitama tormivarjendit. Teda hakatakse jälgima ja hulluks tembeldama. Kas kurjakuulutav torm on ainult temas endas või on need visioonid selge ja reaalne hädaoht, mille eest peaks pagema?
Jeff Nicholsi üleloomulik draama debüteeris selle aasta Sundance`i filmifestivalil ja lahkus sealt ka filmi väärtust tõestava tunnustusega. Režissöör Jeff Nicholsi eelmine film 2007. aasta Shotgun Stories on samuti kõrgelt hinnatud ja üldsegi väga kutsuva süžeega. Take Shelter lubab suurepärast psühholoogilist ja karakterikeskset traagikat, milles Sundance ajal ilmunud arvustuste põhjal on suur roll Shannonil osatäitmise tugevusel.
Trailer on paljulubav ja kõhedusttekitav. Michael Shannon on vägagi karismaatiline ja pidevalt muutuv karakternäitleja ning näha teda hukatusliku atmosfääriga draamas võitlemas nähtamatute jõudude vastu on pehmelt öeldes meeliülendav kooslus ootusärevusest. Shannoni kõrval asuvad tormile vastu ka Jessica Chastain ja Shea Whigham
Trailer:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar