Lehed

08.05.13

Gravity - Alfonso Cuarón ja kosmos


Alfonso Cuaroni esimeseks filmiks pärast meeldejäävat ja senini filmiringkondades ringi kajavat "Children of Men"-i on "Gravity". Ulmefilm kahest astronaudist, kes kaotavad igasuguse kontakti Maaga ja jäävad kosmose tühjusesse ning vaikusesse triivima. Nendeks on Sandra Bullock ja George Clooney. 
7 aastat on möödas "Children of Men"-ist ja selle visuaalsest uuenduslikkusest. Cuaron pole vahepeal oma sära kaotanud ja koos "Children of Meni" üles võtnud operaator Emmanuel Lubezkiga ("The Tree of Life") on ekraanidele tulemas midagi imetabast või vähemalt nii väidetakse. 
Eelmise aasta mais ilmusid netti varajase ja veel valmimisjärgus filmikoopia reaktsioonid

Film Experience arvas nii:
“Gravity is Cuaron’s masterpiece. It’s gonna be divided. Half will think it’s a self-indulgent borefest and half will think it’s amazingly brilliant. The movie is 80% just Sandra Bullock!” He went on to say that he thinks its her best work, particular in the final fifteen minutes (from which he assumes they’ll draw an Oscar clip should that time come) but that the film is Cuarón’s. He called likely nominations for Visual Effects, Picture, Director, Editing (“breathless” action), and Cinematography which he calls “amazing.”

"Gravity" on üles võetud ainult stuudio ruumides. Väidetavalt on filmis ligi 17 minutit pikad kaadrid ehk 1 kaader ja 17 minutit. See on lihtsalt ILUS. "Children of Men" juba näitas, mida võib ühe kaadriga saavutada. Jutt käib muidugi kahest stseenist: Autostseen ja Filmi finaal.
Cuaron pole muidugi ainult "Children of Men"-i režissöör. Tema vastutas ka selle eest, et Harry Potter liikus süngematele radadele filmis "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban". Cuaroni visiitkaardiks kujunes aga 2001. aasta "Y Tu Mama Tambien". Sellele järgnes kohe veel lapsekingades viselnud Potteri film. Tollal kardeti, et "Y Tu Mama Tambieni" valguses võib Cuaron Potteriga igasuguseid koledusi korda saata. 

Käesoleva nädala jooksul peaks maailma peale vallanduma ka värske trailer. 

Film linastub 4. oktoobril. 

Esimesi lühikesi kaadreid on võimalik näha ET vahendusel. Seda on väga vähe. Pigem oodata juba trailer ära. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar