Lehed

10.12.11

The Cabin in the Woods - uue ajastu Evil Dead?

Iga vähegi endast lugu pidav filmihuviline teab, kes on Joss Whedon või isegi kui ei tea tema nime, siis tunneb tema lavastatud, kirjutatud ja produtseeritud filmi - ja televisiooniajalukku jäädvustatud sarju nagu Firefly ja Buffy ning sellist filmi nagu Serenity. Hiljaaegu ilmunud Dr.Horrible`s Sing-Along Blog näitas, et väheste vahendite, heade näitlejate, Whedoni fantaasia ning võimekusega haarata õhust parimaid ideid, saab soovi korral kõike teha. Nüüd aga usaldati Whedonile viimase aja suurimaid projekte The Avengers, mille juures on ta nii režissöör kui ka stsenarist. Thor, Captain America, Hulk ja Iron Man ühinevad Marveli suunitlusest läbi imbunud Whedonversis, et Nick Fury juhtimisel võita sõda Loki vastu, kes plaanib Maa hävitada. Kui keegi üldse suudab ületada Marveli senised möödalaskmised (Thor, Captain America), siis on selleks kindlasti ei keegi muu kui Joss Whedon, sest erinevalt Kenneth Branaghanist ja Joe Johnstonist omab ta ka reaalset taju, kuidas luua funktsioneerivate tegelastegar filmimaailmu. 
Enne Avengerite tulekut oli Whedon produtsendiks ja kaasstsenaristiks õudusfilmi The Cabin in the Woodsi juures. Pealkiri kõlab nii nagu lugematute teiste õudusfilmide sisud, kuid tundub, et siit on oodata midagi uut ja huvitavat. Režissööriks ja üheks stsenaristiks on televisiooni imelapsele J.J. Abramsile Cloverfieldi kirjutanud Drew Goddard, kes on Whedoniga koos töötanud nii Buffy kui ka Angeli juures. Niisiis, õudusfilmi taga seisavad kuulsate sarjade ja menukiteks kujunenud filmide kirjutamisega tegelanud Whedon ja Goddard. Üks hea märk veel - operaator Peter Deming ja filmile muusika loonud David Julyan on enamjaolt tegelenud ainult õudusfilmidega. Monteerijaks on aga Whedoni projektides varemgi osalenud Lisa Lassek. Ühesõnaga tundub, et tegu on läbi ja lõhki asjaarmastajatega, mistõttu kadus ka hirm juba eos läbikukkunud idee ja filmi vastu. Filmi sisututvustus ütleb aga otse välja, et oodata on uut lähenemist klassikalisele loole, mille märksõnadeks on noored, mets ja õudus. 
Treilerit vaadates on näha, et klassikalisest "õudus peitub metsas onni taga" on asi küll väga kaugel, kuid struktuur on kindlasti säilinud sellisena nagu see kogu aeg olnud. Õuduse asemel on hi-tech jõuväljad, muteerunud olendid ja Big Brother - nagu oleks kokku segatud The Cube ja The Hills Have Eyes. Võib kindel olla, et võetakse nii õudusklišeede kui ka stampkarakterite kallal ja kohe nii et tolmab. Tundub, et tegemist on eneseteadliku tuntud elementidega mängiva looga, mis peidab turvalise pealispinna all midagi üdini originaalset või siis natukenegi üllatavat. Peaasi, et žanrilt tolmu pühkivat värsket tuulekest tulemata ei jääks. Filmi on oodata järgmise aasta 13. aprillil. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar