Lehed

17.09.11

Coriolanus - Ralph Fiennes viibutab rusikat

Pärast Harry Potter seeria lõpupauku on teenekas Briti näitleja Ralph Fiennes lõppude lõpuks naasmas vormi, mis on teda kui efetkse karakternäitlejana kogu aeg defineerinud. Tugevad karakterid on Fiennese pärusmaa. Seda fakti tõestavad nii The English Patient Spider, The Schindler`s List, In Bruges, Red Dragon, Strange Days ja vahest ka The Reader. Fiennese kõnemaneer ja miimika on igas filmis vaheldurikkad, mis ei luba tal näitlejana korduma hakata.

Nüüd on aga juhtumas midagi erakordset. Coriolanus on Ralph Fiennese esimene katse lavastaja rollis ja kõige tipuks on just Fiennes nimiosalise rollis. Ilmunud on ka mõõdukalt pikk treiler, mis peaks ka kõige skeptilisema vaataja oma poolele võitma. Treiler kuulutab ette jõulist, grandioosset ja mastaapset lahingut, mida veab tõeliselt ekstreemsele sõjapealikule omasest energiast pakatav Fiennes Rooma reedetud kangelase Coriolanusena. Coriolanus põhineb nimelt William Shakespeare`i näidendil, mida nüüd mitte just väga ootamatu käiguna Fiennes oma debüütfilmiks valis. Lisaks Fiennese režii-ja näitlejatööle on stsenaariumi autoriks kulmu kergitama ajava pagasiga John Logan, kelle sulest pärinevad sellised lood nagu Gore Verbinski Rango, Tim Burtoni Sweeney Todd, Martin Scorsese Aviator, Edward Zwick`i The Last Samurai. Kui Fiennes on Coriolanuse rollis, siis tema kõrval astuvad üles ka Gerard Butler, Brian Cox, Jessica Chastain, Vanessa Redgrave ja James Nesbitt.
Coriolanus jutustab traagilise loo Rooma sõjakangelasest kindralist Coriolanusest, kelle äärmuslikud vaated viivad tema reetmiseni ja positsiooni kukutamiseni. Viimases hädas astub Coriolanus liitu oma suurima vaenlase Tullus Aufidiusega(Gerard Butler), et siis üheskoos Rooma hävitada. Ahjaa, kogu sündmustik leiab aset tänapäeval.

Film jõuab USA ja UK kinodesse 13. ja 20. jaanuaril.
Treiler

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar