Lehed

22.03.11

Mortis Rex - roomlased koletise vastu

Panzer 88-ga minu tähelepanu köitnud Peter Briggsi järgmine projekt on samuti üleloomulikku päritolu, kuid seekord pole lahingutandriks mitte Teine maailmasõja aegne Euroopa, vaid Vana-Rooma aegne Šotimaa. 123 A.D saadetakse häbistatud Rooma sõjakangelane kaitsma ühte garnisoni kaugel Šotimaal seletamatu tapmistelaine eest. Endine sõjakangelane taastab oma au ja lööb liitu kohalike druiididega, et hävitada sealsete elanike elusid ohtu seav kohutav olend. BD-le antud intervjuus ütleb Briggs, et ta on ühe kõige parema mänguadaptsiooni Silent Hilli eest vastutanud Christophe Gansi 2001. aasta müstilise thrilleri The Brotherhood of the Wolf suur austaja ja et kui võrrelda tulevast Mortis Rexi mõne filmiga, siis oleks seda teha kõige parem Brotherhood of the Wolfiga, mis oli oma aja kohta ja on ka praegu stiilne ja žanrile ustav sissekanne omasuguste seas. Mortis Rexi sisu meenutab paari aasta tagust üsna viisakat Outlanderit, aga kui lisada sinna veel prantslaslik Le Pacte des Loups, siis saakski kokku alati põnev idee ning asjalik teostus. Kui Outlander meenutab ulmeliste sugemetega The 13 Warriorit, siis Mortis Rexi puhul tuleb silme ette Centurioni visuaalne stiil ja Le Pacte des Loupsi energia koos Outlanderi koletisega. Briggs näeb filmi aga rohkem Gladiatori visuaalses stiilis ja koletis on vähemalt tema sõnul midagi sellist, mida keegi pole varem näinud. Eks kunagi näeme.

5 kommentaari:

  1. Tunnustatud viikingi-uurija, proffessor Mnc Broz Mannunstein hakkab nüüd kindlalt vihast vabisema aga muarust oli "Outlander" kõva film.

    Jään Motrise Reksi ka suure põnevusega ootama..

    VastaKustuta
  2. Outlander on kena ajaviide, ajud ukse taha jätta jne, aga vähemalt oli selles nii mõnigi täiesti pädev seik.
    Muidugimõista on tegu klišeehunniku ja stamptegelastega, aga alati loeb mis moodi seda ette söödetakse. Ja see oli söödav.

    Ma tegelikult loodan, et Mortis Rex on rohkem 13th Warrior ja Black Death kui Outlander.

    VastaKustuta
  3. Ma arvan ise nagu Trashgi, et Outlander oli mõnus 60nendate B-film tänapäevases kuues. Selline moodne Hammeri ulmekas :)

    VastaKustuta
  4. Täpselt! Mida sealt veel tahta kui üldse midagi ei ootagi. Pakutakse ju seiklust, lääget armastust, võitlust koetisega viikingite stiilis, ulmet teise planeedi ja koletise päritolu näol ning kogu supp näeb ka enam-vähem viisakas välja.

    VastaKustuta