Lehed

06.11.11

Los Ultimos Dias(The Last Days) - Carriers`i tandem taas hävingulainel



Àlex ja David Pastor lavastasid üheskoos eelkõige realistlikkust taotlenud postapokalüptilise maiguga draama Carriers. Antud film ei hiilga silmapaistvate näitlejatööde, karakterite ega ka originaalsuse poolest, kuid vendadel Pastoritel oli taipu meisterdada valmis film, mis toetus üdini humaansele loole. Peategelaskonnaks on grupp inimesi, kes püüavad kiirelt leviva tapva viiruse eest pageda ning mida kõike nad näevad ja kogevad surmast räsitud maanteede ääres. Kui kasutada ka võrdlusmomenti, siis Carriers langeb suures osas samasse auku nagu John Hillcoat`i The Road. Kuigi on üsna ilmselge, et Carriers on The Road`i kõrval pigem leige eksirännak kõrbetuulisel maantel. Sellest hoolimata oli vendade pakutav meeldejääv. Lavastajatöö tasakaalukus inimliku loo jutustamisel, realistlikkus tegelaste ja ületavate takistuste juures tagas filmile tugeva aluse, mistõttu ei taha Pastorite katsetust mitte kuidagi tüüpiliste samalaadsete filmide hulka lahterdada.

Nüüdseks on vennad Pastorid tagasi kodumaal Hispaanias ja juba väntamas uut mängufilmi Los Ultimos Dias(The Last Days). Filmi tootjaks on Morena Films, mille alt ilmus ka eelmisel aastal PÖFF-i väisanud vangladraama Celda 211

Los Ultimos Dias on vendade teine täispikk film ja taaskord on põhiteemaks maailmakorda raputav hukatuslikkus. Seekord ei ole raputajaks liigagi korduvalt kasutatav viirus, vaid hoopistükis originaalsem idee.
Maailma on tabanud agorafoobia eriti ränk vorm. Linnad seisavad tühjana, sest elanikud ei välju nelja seina vahelt. Ebatavaline haigus on inimesed oma kodudesse lukustanud, tänavatel liigub ainult tuul ja endise argise maailma jäänused. See kummaline katk on jõudnud ka Barcelonas kanda kinnitada, aga sellest hoolimata püüab filmi peategelane Mateo pääseda oma raseda tüdruksõbrani. Et oma eesmärk täita, peab mees jõulise agorafoobia vormi all ägades võtma ette teekonna. Teekonna, mis ühel hetkel sunnib Mateo`d isegi lageda taeva alla minema.
Senistel andmetel valmib film 2012. aasta sügiseks.

Aga juba praegu on võimalik tutvuda lühikesevõitu promo trailer-iga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar