Lehed

05.11.11

The Iceman - Ameerika kurikuulsus kinolinale


Aastatel 1960 - 1980 tegutses mitme New Yorki maffiaperekonna palgal halastamatu palgamõrvar Richard Kuklinski. Ta oli üks kurikuulsamaid mõrtsukaid USA ajaloos. Asja muudab huvitaks mehe lapsepõlv, tapmismeetodite varieeruvus ja empaatia täielik puudumine. 1986. aastal ta arreteeriti ja mõni aasta hiljem mõisteti talle eluaegne vanglakaristus. Kuklinski suri 2006. aastal. Kinnipidamise ajal tehti temaga mitmeid paljastavaid intervjuusid, mis veelgi enam mehe külmaverelisust tõestasid. Kuklinskist on valminud ka mitmeid dokumentaalfilme. Enamik neist on ka Youtube`i avarustes kättesaadaval. Üheks näiteks on The Iceman: Confessions of a Mafia Hitman.
Richard Kuklinskist on hetkel valmimas koguni kaks mängufilmi. Ühes peaosas Michael Shannon ja teisel hoopistükis Mickey Rourke. Ariel Vromani The Iceman põhineb Anthony Bruno raamatul "The Iceman: The True Story of a Cold-Blooded Killer" ja Mickey Rourke`i osalusega Ice Man: The Confessions of a Mafia Contract Killer põhineb samanimelisel Philip Carlo bestselleril. Nii et enam-vähem põhinevad mõlemad filmid reaalsetel faktide põhjal valminud raamatutel.
Bruno biograafilise romaani ekraniseeringus astub külmaverelise mõrtsuka Kuklinski rolli võrratu Michael Shannon. Filmi suurim ja silmapaistvaim trumpkaart ongi just nimelt Shannoni osalus. Kuna film on veel kaugel valmimisest ja jõuab kinoekraanidele alles 2013. aastal, siis seniste (ja oletatavasti ka kinnitatud) andmete järgi osaleb filmis ka tegusa, kuid üsna madala profiiliga Elias Koteas, keda viimati võis kohata nii Matt Reeves`i vampiiridraamas Let Me In kui ka vanameister Martin Scorsese psühholoogilises thrilleris Shutter Island. Mõlemas oli ka küllaltki keskses rollis. Eks temagi kuulub nende huvitavate näitlejate hulka, kelle nimi ei tähendagi midagi. Umbes sama lugu oli ka Richard Jenkinsiga, kes on aga sellest taagast juba vabanenud.

Ülejäänud näitlejaskonda on raske loetleda, kuna kinnitatud andmed selleks puuduvad, kuigi viimaste teadete põhjal kuuluvad võimalike näitlejate hulka nii Maggie Gyllenhaal, Ray Liotta kui ka Benicio Del Toro. Ühel hetkel oli isegi James Franco projekti kaasatud, aga hetkeseisuga Franco enam The Iceman`is ei osale. Praegu tasub lihtsalt rahulikult oodata, millal filmi kohta rohkem teavet lekkima hakkab.. 

Õnneks on The Iceman`il ette näidata väike klipp või õigemini algeline screen test, kus näeme Shannonit Kuklinskina võimutsemas.



Teine versioon Ice Man: The Confessions of a Mafia Contract Killer annab samuti põhjust erutumiseks, kuna Kuklinskina näeme Shannoni asemel Mickey Rourke`i, kellel on mõrtsukaga tegelikult rohkem ühiseid jooni kui Shannonil. Antud film on aga niivõrd sügavas infosulus, et peale Rourke`i kedagi teist filmiga seostada ei oskagi. Stsenaariumi autoriks on David McKenna, kelle sulest pärinevad näiteks American History X ja Blow. Huvitav fakt on aga see, et algselt plaaniti Kuklinski rolli meelitada noor Channing Tatum. See plaan langes aga kohe siruli. Raamatu autor Philip Carlo keelas Tatum`i osaluse ära, sest tema jaoks oli taoline valik täiesti mõeldamatu. Rourke on loomulikult naturaalsem valik empaatiavõimetu mõrtsuka ja pereisa rolli, kes läbi aastate elas topeltelu.

Kummaline nähtus, et ühest mehest on korraga valmimas kaks filmi ja mõlemad filmi põhinevad omakorda tunnustatud biograafilistel teostel. Ice Man: The Confessions of a Mafia Contract Killer peaks valmima 2012. aastaks. Täpsemad andmed puuduvad. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar